Ćirin prijatelj "Tigar" Abdić uhićen ispred hotela u kojem je smještena BiH reprezentacija

Ćirin prijatelj "Tigar" Abdić uhićen ispred hotela u kojem je smještena BiH reprezentacija

Tekst: J.C.
Foto: cin.ba

HAMDIJA ABDIĆ zvani Tigar iz Bihaća, bivši ratni zapovjednik Petog korpusa ARBiH, uhićen je ispred hotela Hercegovina u Sarajevu. Abdić je prije dvije godine, u listopadu 2007, osuđen na tri godine zatvora zbog teške krađe i razbojstva nad poduzetnikom Nedžadom Bajrićem, kojem je ukrao sat, automobil i 3000 maraka, te mu nanio teške tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tigar" Abdić inače je veliki prijatelj izbornika BiH reprezentacije Miroslava Ćire Blaževića. Navodno je upravo na njegov nagovor "trener svih trenera" prihvatio angažman u Bosni. Vrlo je zanimljivo da je Abdić uhićen ispred hotela Hercegovina, u kojem su trenutno smješteni reprezentativci BiH pa se pretpostavlja da je zajedno s njima planirao otputovati na utakmicu u Estoniju.

Abdić je protekle dvije godine izbjegavao izdržavanje kazne, pravdajući se da nije u stanju ići u zatvor zbog bolesti. Abdića se, inače, sumnjiči za ratne zločine zbog kojih je MUP Republike Srpske dostavio Tužiteljstvu BiH svu dokumentaciju potrebnu dokumentaciju. Radi se o zločinima iz 1995. godine koje je Abdić navodno počinio tijekom oslobađanja Bosanskog Petrovca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara