Čitatelji Indexa odlučili: I Uprava HAC-a i Kalmeta trebaju dati ostavku

Čitatelji Indexa odlučili: I Uprava HAC-a i Kalmeta trebaju dati ostavku

Tekst: J.D.
Foto: Goran Mehkek/Cropix


ČITATELJI Indexa vrlo su jasno odlučili tko treba snositi odgovornost za cijelu seriju korupcijskih skandala u Hrvatskim autocestama, o kojima je detaljno pisao Index. Presuda većine čitatelja je: ostavku trebaju dati i uprava HAC-a i ministar Božidar Kalmeta.

> Tema: Index otkriva afere HAC-a

Čak 77 posto čitatelja koji su odgovorili na Indexovu anketu smatra kako odgovornost za netransparentno poslovanje jedne od najvećih državnih tvrtki trebaju snositi i Kalmeta i Uprava HAC-a. Njih 16 posto smatra da bi ostavku trebao dati samo Kalmeta, a sedam posto da upravo treba podnijeti Uprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Afera za aferom

Index je danas, nakon osebujnih izjava ministra Kalmete, odlučio objaviti seriju članaka u kojima se detaljno navodi niz afera u HAC-u. Ti su članci samo dodatak seriji tekstova objavljenih na ovom portalu u zadnjih nekoliko mjeseci, a zapravo se samo nastavljaju na ono što se o HAC-u može čitati već godinama.

Od netransparentnog zapošljavanja, preko zaposlenika koje nitko nije vidio na radnom mjestu, štetnih ugovora, poslova koji državni proračun stoje desetke milijuna kuna više nego što bi trebali, pa sve do svjedočenja o traženju mita da bi se dobio posao u toj tvrtki, situacija u HAC-u iznimno je "trula".

I dok Kalmeta malo brani, pa malo optužuje vodstvo Hrvatskih autocesta, a premijerka Kosor prebacuje odgovornost na njegova leđa, za malverzacije u toj tvrtki zainteresiralo se i Državno odvjetništvo i Europski antikorupcijski ured.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara