Član upravnog vijeća HZZO-a Mladen Kovačić podnio ostavku

ČLAN Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Mladen Kovačić, čija je ponuda nagrađivanja novinara za pozitivno pisanje o radu Zavoda pokrenula slučaj o navodnoj korumpiranosti novinara, podnio je danas Vladi neopozivu ostavku na tu dužnost.

"Poziv novinarima na ručak u restoran Vinodol, prije tjedan dana, bilo je želja za upoznavanjem i boljom međusobnom suradnjom", izjavio je Kovačić za Hinu.

"Novinari koji prate zdravstvo, dobro su upućeni u problematiku funkcioniranja sustava i nemogućnost osnivanja fonda za nagrađivanje novinara, a naročito nisam ja taj koji o tome može odlučivati", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kovačić navodi kako je tada, u nevezanom razgovoru s novinarima, zamolio da se o zdravstvenoj problematici ne piše senzacionalistički, jer takvo što može štetiti.

"Nešto što je dobro zamišljeno nije bilo dobro shvaćeno", kazao je Kovaćić.

Naglasio je kako na prve napise u medijima o cijelom slučaju nije odgovarao, misleći da će na tome i ostati no, dodao je, "nastavi li se s pisanjem, a posebice korištenjem riječi mito, bit ću prisiljen zatražiti zaštitu sudskim putem".

Mladen Kovačić ostavku je dao nakon jučerašnje najave ministra zdravstva i socijalne skrbi Andrije Hebrang da će Vladi predložiti njegovo smjenjivanje iz Upravnog vijeća HZZO-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara