Clinton: Bijeg od snajperske vatre u Tuzli je bio "gaf"

Clinton: Bijeg od snajperske vatre u Tuzli je bio "gaf"

VODITELJI kampanje Hillary Clinton izjavili su da se ona "pogrešno izrazila" prošli tjedan kada je izjavila kako ju je u ožujku 1996. godine u zrakoplovnoj luci u Bosni dočekala snajperska vatra. Poslije su još nadodali da se radi o "gafu" i "manjem propustu".

Iz Obamine kampanje poručuju da je bila riječ o namjernom preuveličavanju Clintonove koja "svoja putovanja s kćeri i nekoliko poznatih doživljava kao iskustva u vanjskoj politici", javlja AP.

"Sjećam se kako smo u Tuzli sletjeli pod snajperskom vatrom. Trebala nas je dočekati ceremonija dobrodošlice, međutim umjesto toga samo smo protrčali pognutih glava te uletjeli u automobil koji nas je odvezao u bazu", kazala je Clinton prošli ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, njen glasnogovornik Howard Wolfson kaže da je Hillary opisala cijeli događaj u svojoj knjizi "Living History" te da je zbog opasnosti od snajperista na brdima Hillary zaista ubrzala provod s lokalnom djecom u školi.

"Bila sam u 80 zemalja i dosta sam toga opisala u svojoj knjizi. Znate, mislim da mi se dogodio manje propust, znate, kažem mnogo riječi, milijune na dan", kazala je potencijalna predsjednica SAD-a.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara