Čovjek koji je pokušao spriječiti kamiondžiju: Vikao sam "stani, pred kamionom je djevojčica"

Čovjek koji je pokušao spriječiti kamiondžiju: Vikao sam "stani, pred kamionom je djevojčica"

Foto: Hina

EGIPĆANIN koji se zatekao u Nici na godišnjem odmoru ispričao je za američki NBC News kako se našao licem u lice s vozačem kamiona koji je sinoć ubio najmanje 80 ljudi zaletivši se u gomilu i vozeći kroz nju dva kilometra.

Nader el Shafei je bivši bankar rodom iz Kaira, a za NBC je netom nakon pokolja otkrio kako je stao pred kamion kad se zaustavio, nakon što je pregazio na desetke ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Počeo sam mu mahati, vikao sam: Stani, pod kamionom ti je djevojčica! Učinilo mi se da poseže za mobitelom i tada mi se još činilo da je sve to samo nesretan slučaj, ali onda sam vidio da izvlači pištolj. Shvatio sam da je nešto krenulo po zlu... A onda su stigli policajci i počeli pucati prema njemu.

Svi su počeli bježati, ja sam bio ukipljen. Pet minuta prije nego se sve dogodilo, kroz glavu mi je prošlo da bi neki luđak mogao nešto učiniti na ovako mirnom mjestu. Navikao sam na ovakve stvari na Bliskom istoku, ali nikad zapravo nisam vidio tako nešto izbliza. Prijateljima sam rekao da sada više ne možemo ni u Europi pobjeći od Bliskog istoka. Bliski se istok sada može dogoditi bilo gdje", rekao je El Shafei.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara