´Croatia bus´: Suspendirani sindikalni povjerenik uskoro na poslu

SINDIKALNI povjerenik u ´Croatia busu´, kojega je prije godinu dana suspendirao bivši direktor Leon Sulić, trebao bi se uskoro vratiti na posao, izvijestio je danas Sindikat prometa i veza..

Povjerenik Miran Mihaljević udaljen je s posla u prosincu prošle godine, nakon javnog ukazivanja na navodne malverzacije u tvrtki.

Po presudi zagrebačkoga Općinskog suda, Mihaljević bi se na posao vozača autobusa trebao vratiti u roku osam dana, izjavio je Hini predsjednik sindikata Josip Zagajski.

Poslodavac mu je, osim toga, dužan nadoknaditi razliku između pune i minimalne plaće koju je primao tijekom suspenzije, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mihaljević, koji je tijekom suspenzije primao naknadu od 900 kuna, trebao bi dobiti oko 18.000 kuna, kao razliku do pune plaće profesionalnog vozača autobusa.

Članovi Sindikata prometa i veza, zajedno s članovima Novog sindikata, već više od mjesec dana blokiraju ulaz u ´Croatia bus´ tražeći sankcioniranje navodnih Sulićevih malverzacija.

Optužuju ga za šikaniranje nelojalnih radnika, poslovanje na crno i manipuliranje vlasničkim udjelom u tvrtki.

Upravu ´Croatia busa´, koju predstavlja Sulićev sin Trpimir, podupire Sindikat profesionalnih vozača i automehaničara, koji tvrdi da su ostali sindikati izmanipulirani i da žele tvrtku odvesti u stečaj.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara