Dačić: Ljetujte u Grčkoj, gdje nas vole, ne tamo gdje nam bacaju aute u more

Dačić: Ljetujte u Grčkoj, gdje nas vole, ne tamo gdje nam bacaju aute u more
Foto: EPA

MINISTAR vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić i njegov grčki kolega Nikos Dendias ocijenili su u Beogradu da jake povijesne veze dvaju država treba pretvoriti u jako savezništvo, piše N1

Na zajedničkoj konferenciji za novinare rekli su kako je prioritet dodatno razvijanje ekonomske suradnje. 

"Ja sam uvijek govorio da kad već Srbi hoće negdje ljetovati, da idu tamo gdje ih vole. Nismo valjda mazohisti pa da idemo tamo gdje nas mrze, gdje ćemo ili sakriti registarske tablice ili će nam bacati automobile u more", naveo je Dačić dodavši kako je to njegov osobni, ali i stav kao ministra vanjskih poslova. 

Grčki ministar je dodao da je europski put Srbije važan faktor mira i stabilnosti u regiji, a da će njihov stav po pitanju Kosova ostati nepromijenjen. 

Susreo se i s Vučićem

Dendias se susreo i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vučić cijeni dosljedan stav Grčke o nepriznavanju Kosova i aktivan angažman na ubrzanju procesa integracije Srbije u Europsku uniju. 

"Punopravno članstvo u EU je u samom vrhu vanjskopolitičkih prioriteta Srbije. Uvjereni smo da što skorija integracija svih zemalja jugoistočne Europe u Europsku uniju predstavlja jedinu realnu garanciju za trajnu i održivu stabilizaciju čitave regije", rekao je Vučić za N1

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara