Dačić napravio jako neugodnu scenu, EU povjerenik demonstrativno otišao

Dačić napravio jako neugodnu scenu, EU povjerenik demonstrativno otišao
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

NA SASTANKU povjerenika Europske komisije za proširenje Olivera Varhelyija sa srpskom premijerkom Anom Brnabić i drugim ministrima u Beogradu došlo je do vrlo neugodne scene kada je srpski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić verbalno napao gosta koji je potom napustio sastanak.

Nakon sat vremena sastanka koji je, kako piše Blic, protekao potpuno normalno i bez povišenih tonova, riječ je dobio Dačić, koji je grubo napao Varhelyija.

"Bio je vrlo nepristojan. Rekao mu je da ne zna gdje je došao, da šuti dok netko otima srpske manastire po Kosovu, da šuti o taksama koje je Priština uvela na robu iz Srbije", rekao je za Blic izvor koji je bio na sastanku.

Varhelyi je potom uključio mikrofon i odgovorio srpskom ministru.

"Ja sam jedini europski povjerenik koji je reagirao na takse, osudio ono što se događa u Crnoj Gori, Srbija je prva zemlja u koju sam došao nakon uvođenja nove metodologije i, konačno, ovdje sam da vam pomognem", nabrajao je Varhelyi.

Nakon ove izjave je isključio mikrofon, prišao premijerki Brnabić, rukovao se i napustio sastanak.

Dačić je nakon sastanka rekao da je Varhelyija napao zbog nepoštovanja Briselskog sporazuma, uvođenja Kosova u poglavlje 35 te zbog šutnje o situaciji u Crnoj Gori.

Međutim, negira da je bila riječ o skandalu. 

"Sastanak nije prekinut, nego je Varhelyi žurio na sastanak s opozicijom", rekao je Dačić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara