Danas posljednji ispraćaj Milana Sijerkovića

Danas posljednji ispraćaj Milana Sijerkovića
Screenshot: HRT

DANAS u 13.35 sati na zagrebačkom Krematoriju održat će se posljednji ispraćaj od Milana Sijerkovića, legendarnog hrvatskog meteorologa.

Par riječi o njemu i danas je napisao Zoran Vakula za HRT.

"Sijer. "Profesor". Šef. Meteo - legenda! Premda ga vjerojatno mnogi pamte po pučkim izrekama kojima je obogaćivao i činio zanimljivim često suhoparne vremenske prognoze, valja znati da je on bio jedan od pionira "televizijske meteorologije" ovog dijela Europe. Više od tri desetljeća radio je za Radio televiziju Zagreb, zatim i HRT.

Usto, predavao je, pisao slikovnice, knjige, promovirao znanost, osobito meteorologiju - za što je dobio i državnu nagradu "Fran Tućan". Nedostajat će nam njegovo znanje, duhovitost, ljubav prema prirodi, predanost meteorologiji...", napisao je Vakula.

Zaštitno lice prognoze HTV-a

Podsjetimo, Sijerković je preminuo u subotu 8. prosinca u Zagrebu u 83. godini života nakon teške bolesti.

"Danas nas je napustio jedan i jedini Milan Sijerković. Gledati gore prema oblacima nikada više neće biti isto", ovim su se riječima od čuvenog meteorologa oprostili njegovi kolege iz Hrvatskog meteorološkog društva.

Milan Sijerković bio je jedno od najprepoznatljivijih televizijskih lica, a kao meteorolog je na televiziji počeo raditi prije 50 godina.

Od 1963. do odlaska u mirovinu radio je u Državnom hidrometeorološkom zavodu, a uz to je bio jedno od zaštitnih lica vremenske prognoze HTV-a. Nakon toga je postao zaštitno lice prognoze Nove TV.

Bio je prepoznatljiv po pučkim izrekama i poslovicama koje je uvodio u svoje prognoze, a svojim prepoznatljivim stilom postao je omiljen među gledateljima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara