Debeljak poslao ponudu za Uljanik

Debeljak poslao ponudu za Uljanik
Foto: Index

PREDSJEDNIK Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak u ponedjeljak je izjavio da je njegova DIV grupa s partnerima predala ponudu za restrukturiranje Uljanik grupe, nakon što je obavila dubinsko snimanje te istaknuo da DIV ima reference s obzirom na kapital od 1,7 milijardi kuna, uz zaduženost od 40 milijuna eura.

"Napravili smo dubinsku analizu u Uljaniku. Tridesetak ljudi radilo je na tom poslu oko mjesec dana, a nakon tog smo predali ponudu o planu restrukturiranja," rekao je Debeljak novinarima u prostorima Brodosplita na obilježavanju početka gradnje polarnog kruzera za krstarenja Arktikom i Antarktikom. Radi se o luksuznom putničkom brodu za naručitelja Quark Expeditions u sastavu Travelopia grupacije.

Na novinarski upit kakvi su financijski detalji ponude za Uljanik, Debeljak je rekao da ne može pričati o detaljima, no istaknuo je kako su u partnerstvu uz DIV i talijanska grupacija Fincantieri te "velike i respektabilne banke koje su poslale pisma namjere".

DIV zadužen 40 milijuna eura

"Što se tiče nas kao poduzeća, kapital DIV grupe je 1,7 milijardi kuna, a trenutačna zaduženost je svega do 40 milijuna eura. Znači, daleko je manja zaduženost, da sad nekog ne uvrijedim, od većine velikih i kvalitetnih kompanija pa čak i nekih osiguravajućih kuća. Imamo stvarno dobar financijski položaj", rekao je Debeljak.

Ocijenio je i kako je Brodosplit pokazao da brodogradnja u Hrvatskoj može biti pozitivna i kvalitetna. Izvijestio je da je u Brodosplitu u izradi studija koja će pokazati što znači pozitivna, a što negativna brodogradnja. Ustvrdio je kako Brodosplit u zadnje tri godine posluje pozitivno i to "ne kozmetički pozitivno."

"U propalom Tviku u Kninu, propaloj tvornici u Svrljigu u Srbiji koju smo kupili, i u, hajdemo reći propalom, Brodosplitu zato što je bio s ogromnim kapitalom u minusu, mi smo pokazali da imamo reference i što možemo i mislimo napraviti u Uljaniku ili bilo gdje drugdje u nekom brodogradilištu u Europi. Imamo volje, znanje, želje i menadžerske kapacitete da se širimo," kazao je Debeljak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara