Deficit prošlogodišnjeg proračuna 6,6 posto BDP-a

PO POSLJEDNJIM informacijama iz Washingtona, (sa pregovora s MMFom) deficit prošlogodišnjeg hrvatskog državnog proračuna iznosi 6,6 posto BDP-a, izjavio je danas premijer Ivo Sanader na sjednici Vlade.

Obistinile su se prognoze, umjesto 5,9 posto, koliko je prvotno bilo utvrđeno s MMF-om, deficit iznosi 6,6 posto BDP-a, rekao je Sanader ministrima podsjećajući da je u Washingotnu na pregovorima s MMF-om o novom stand by aranžmanu hrvatsko izaslanstvo koje vodi ministar finacija Ivan Šuker.

Opetovao je da je bivša Vlada premijera Račana uvjeravala da će deficiti iznositi 4,5, pa čak i 4,2 posto BDP-a.

Deficit od 6,6 posto BDP-a zajednički su utvrdili Vlada i MMF, rekao je Sanader, smiješnim nazvavši špekulacije da se MMF-om može manipulirati, ili ga instrumentalizirati.

No, unatoč tim, ne baš ohrabrajućim brojkama, Sanader s optimizmom gleda na mogućnost da njegova Vlada Hrvatsku izvede iz krize.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Želimo zemlju izvući iz teške krize u koju ju je dovela bivša Vlada, poručio je premijer.

Ministrima je pak preporučio da se pripremaju za proračun 2005., te da posebno učinkoviti budu u rezanju materijalnih troškova.

Kako se očekuje, hrvatsko izaslanstvo u Washingtonu dogovorit će novi stand by aranžman. Osnovni ciljevi toga aranžmana su obuzdavanje vanjskog duga i smanjenje proračunskog deficita.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara