Detalji akcije kod Karlovca: Policija pronašla migrante i ogromne količine droge

Detalji akcije kod Karlovca: Policija pronašla migrante i ogromne količine droge
Foto: Radio Mrežnica

U POLICIJSKOJ preventivno-represivnoj akciji na autocesti A1 kod odmorišta Draganić otkriveno je više desetaka kaznenih djela i prekršaja, između ostalog, u nedozvoljenom boravku u Hrvatskoj zatečeno je devet turskih državljana, u dva zasebna slučaja otkriveno je više od kilograma amfetamina te dvadesetak grama marihuane, utvrđen je 41 prekršaj sigurnosti u prometu, četiri porezna i carinska prekršaja, dva veterinarska i jedno kršenje odredbi o gospodarenju otpadom, otkrila je danas karlovačka policija.

Ujedno je na izvanredni tehnički pregled bilo upućeno 16 vozila, od kojih 14 nije zadovoljilo tehničku ispravnost, a dva su bila i isključena iz prometa.

Policija otkrila detalje akcije

Voditelj Službe policije Jure Pavlinić rekao je da se akcija provodila od 10 do 15 sati u cilju podizanja opće razine sigurnosti i prevencije činjenja kažnjivih djela te pronalaženja osoba, roba i predmeta koji se dovode u vezu s počinjenjem kažnjivih djela.

Odgovarajući na novinarska pitanja o nervozi vozača zatečenih u akciji, Pavlinić je rekao da autocesta nije bila ni u jednom trenutku zatvorena za promet, kao što se to moglo čitati po portalima, već je zbog akcije promet bio preusmjeravan s autoceste na odmorište Draganić, gdje su djelatnici Ministarstava financija, poljoprivrede, zaštite okoliša i unutarnjih poslova obavljali svoj posao.

"Time smo obavili selekciju i propuštali jedna vozila i zadržavali ona druga, za koja smo procijenili da je potrebno obaviti razne aktivnosti, što je usporilo promet i stvorilo kolonu dugačku od kilometar do dva, ali smo u svakom trenutku vodili računa o protočnosti prometa", rekao je Pavlinić.

Ogromne količine droge

U vezi otkrivenog kaznenog djela zloporabe droga riječ je o do sada najvećoj pronađenoj količini amfetamina na ovom području. 

"Tu je riječ o bijeloj vlažnoj praškastoj materiji kojoj se u daljnjoj proizvodnji droga dodaje kreatin i druge supstance što povećava količinu za tržište droga za oko pet puta, a što je za ovu policijsku upravu najveća otkrivena količina čistog amfetamina", rekao je Pavlinić i ustvrdio da će za tu proizvodnju droge teretiti dvojicu jučer uhićenih osumnjičenika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara