Dilber: Jedino sam ja znao gdje se skriva Gotovina, nosio sam mu hranu i čistu odjeću

Dilber: Jedino sam ja znao gdje se skriva Gotovina, nosio sam mu hranu i čistu odjeću

Foto: YouTube

U FILMU redatelja Antuna Vrdoljaka o generalu Anti Gotovini prikazat će se detalji njegova života u bijegu nakon raspisivanja Interpolove tjeralice. Mnogi detalji njegova spektakularnog bijega i četverogodišnjeg skrivanja po Hrvatskoj i inozemstvu javnosti ni danas nisu poznati, a o nekima od njih za Zadarski list progovorio je jedini čovjek koji je s njim svih tih godina bio u kontaktu - njegov prijatelj, kum i suborac Željko Dilber.

"Vrdoljak se nekoliko puta sastao s Antom koji nije imao nikakvih intervencija na sadržaj filma, samo mu je rekao da ga pozove na promociju. Ipak, vjerujem da će Anti i meni biti dana prilika uoči promocije pogledati film kako bismo utvrdili odgovara li radnja činjenicama", kaže Dilber za Zadarski list.

Kao Gotovinin kum i prijatelj od najvećeg povjerenja četiri je godine bio jedina osoba koja je znala gdje se skriva odbjegli general.

"Istina je da sam jedini znao gdje je Ante i da radi njegove sigurnosti to nije znala ni njegova supruga Dunja. Što se tiče mjesta njegova skrivanja, evo prvi puta ću reći gdje se nalazio i kako sam odlazio tamo. Skrivao se u ribarskim kućicama i na brodovima po Kornatima, na Dugom otoku i Ugljanu. Nikad tamo nisam odlazio svojim brodom jer sam znao da me prate. Svaki put bih unajmio drugi brod i otišao do otoka na kojemu se Ante trenutno nalazio, odnoseći mu hranu i čistu odjeću. Skrivanje po ovim otocima trajalo je dva mjeseca, a onda je prešao granicu i sklonio se u inozemstvu", otkrio je Dilber.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara