Dio beogradskog ZOO-a gdje je poginuo Jovanović postao "zabranjena zona"

Dio beogradskog ZOO-a gdje je poginuo Jovanović postao "zabranjena zona"

DIO Zoološkog vrta Beograd, mjesto gdje je poginuo 22-godišnji Branko Jovanović, sada je zabranjena zona koju čuva osiguranje Kalemegdanske tvrđave, prenosi B92.

U širokom krugu, na dvadesetak metara od zida, radnici su počeli postavljati zaštitnu ogradu, kako nitko više ne bi mogao prići tom dijelu zida.

Radmila Hrustanović, zamjenica gradonačelnika Beograda, razgovarala je s direktorom Zoološkog vrta Vukom Bojovićem o daljnjoj suradnji. Raspravljali su o tome kome će pripasti nadležnost nad Zoološkim vrtom te se dogovorili da ubuduće surađuju i više brinu o sigurnosti građana.

ZOO seli iz centra grada

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Radmile Hrustanović, gradska vlada ima u vidu i izradu regulacijskog plana koji predviđa preseljenje divljih životinja iz Zoološkog vrta u centru Beograda, na neko udaljenije i mirnije mjesto.

"Divljim životinjama mjesto u centru grada nije prirodno stanište, pogotovu ne u malim kavezima, pa je plan da na Kalemegdanu ostanu samo manje životinje, koje mogu funkcionirati na tom prostoru", rekla je
Hrustanović.

Dodala je i kako je Vuk Bojović shvatio neophodnost premještanja divljih životinja te naglasila kako je sigurna da on neće raditi probleme u realizaciji ovakvog plana.

I.M.
Foto: Kurir

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara