DIP u ponedjeljak u podne objavljuje potpune rezultate izbora

DIP u ponedjeljak u podne objavljuje potpune rezultate izbora

Foto: Hina

ERMINA Lekaj Prljaskaj i Šandor Juhas zastupat će u Hrvatskom saboru mađarsku, odnosno zajedno albansku, bošnjačku, crnogorsku, makedonsku i slovensku manjinu, pokazuju rezultati parlamentarnih izbora koji su u nedjelju ponovljeni na sedam biračkih mjesta.

Sportskim rječnikom rečeno, i Lekaj Prljaskaj i Juhas, pobjedu su osigurali u foto-finišu, odnosno sa svega nekoliko dobivenih glasova više od protukandidata.

Lekaj Prljaskaj osvojila je 999 biračkih glasova, samo pet više od glavnog protukandidata Idrisa Sulejmanija koji je dobio 994 glasa.

Za Juhasa je glasovalo 2. 218 birača, a za njegova protukandidata Roberta Jankovicsa 2.198, razlika je, dakle, 20 glasova.

Zbog viška listića u glasačkim kutijama prošle nedjelje, 8. studenog, izbori su ponovljeni na sedam biračkih mjesta, po jednom u Osijeku, Pakracu i Slunju te po dva u Zadru i Šibeniku.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo je kako su sada obrađeni rezultati sa svih 6. 687 biračkih mjesta, glasovalo je 60, 8 posto od oko 3, 8 milijuna birača.

Potpune službene rezultate izbora, DIP će objaviti u ponedjeljak popodne.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara