Direktor rafinerije u Bosanskom Brodu: Nije bilo onečišćenja nakon eksplozije

Direktor rafinerije u Bosanskom Brodu: Nije bilo onečišćenja nakon eksplozije
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

DIREKTOR tvrtke "Optima grupa" koja u ime ruskog vlasnika Zarubežnjefta upravlja rafinerijom nafte u Bosanskom brodu izjavio je danas kako su njeni pogoni u redovitoj funkciji i kako se proizvodnja goriva nastavlja sukladno planu, a istodobno je ustvrdio kako havarija koja se dogodila u utorak nije prouzročila nikakvo onečišćenje zraka, tla ili vode. 

>> Je li rafinerija u Brodu eksplodirala zbog opasne ruske nafte?

Direktor "Optima grupe" Andrej Getinger je na konferenciji za novinare u Banjoj Luci kazao kako su nakon havarije prije dva dana provedena sva potrebna mjerenja te da niti jedno od njih nije upozorilo na povećanje razine onečišćujućih tvari, prenijela je agencija Fena. 

Etinger je odbacio i mogućnost da bi naftna mrlja opažena u Savi dan nakon havarije mogla biti povezana s incidentom.

"Postrojenja za prečišćavanje industrijskih voda u rafineriji su radila i u vrijeme havarije. Ta voda, koja je ispuštana u Savu, zadovoljavala je ekološke kriterije, a onečišćenje nije bilo moguće ni putem podzemnih voda", izjavio je Getinger.

Bosanskobrodska rafinerija od danas ujutro radi normalno i u cijelosti je uspostavljena otprema nafte i naftnih derivata, a i dalje traje istraga čiji je cilj utvrditi što je prouzročilo eksploziju i požar u utorak navečer. U incidentu je poginuo jedan radnik, a devetorica su ozlijeđena.

Getinger je najavio kako će po okončanju istrage biti provedeno i ispitivanje opreme u rafineriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara