Direktor uhljeb tvrdi da mu je ukraden laptop do kojeg je htjela doći i policija

Direktor uhljeb tvrdi da mu je ukraden laptop do kojeg je htjela doći i policija

Foto: Pixsell/Marijan Susenj

BIVŠI direktor Piškornice Mladen Jozinović poznat po isplati milijunskog bonusa je prijavio kako je i sam žrtva kaznenog djela, piše Podravski list.

 

Index je u više navrata pisao o događanjima u Piškornici i direktoru koji si je isplatio milijunski bonus, zbog čega se za njega zainteresirala i krim policija. 
 
 
 
Laptop i mobitel - ukradeni?
 
Tijekom razduživanja nakon ekspresne smjene, Jozinović nije vratio mobitel i laptop. Neslužbeno se doznaje da je nedugo nakon odlaska iz Piškornice Jozinović policiji prijavio kako su mu laptop i mobitel nestali iz automobila parkiranog u Zagrebu. Prijavio je - krađu.
 
Upravo ta dva uređaja bila su zanimljiva koprivničkoj policiji zbog mogućih informacija koje su na njima bile pohranjene u elektroničkom obliku, a intenzivnu istragu provodi i zagrebačka krim policija. 
 
Isplatio si honorar od 250 tisuća kuna
 
Policija češlja i papire izuzete iz Piškornice. Osim milijunskog bonusa, izvidi su usmjereni i na oko 250 tisuća kuna honorara koje si je lani isplatio Jozinović i to jednokratno, za cijelu godinu. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Riječ je o izuzetno visokom honoraru koji bi mjesečno iznosio 21 tisuću kuna pogotovo kad se zna da je Jozinović cijelo to vrijeme primao i mjesečnu plaću u visini od 18.500 kuna.
 
Pri kraju istraga o kupnji zemljišta
 
Kako se doznaje, pri kraju je istraga o općinskom zemljištu koje je od Koprivničkog Ivanca kupila tvrtka Piškornica. Radi se o tome da je Piškornica kvadrat zemljišta na odlagalištu koprivničkome Komunalcu plaćala 30-tak kuna više nego Općini pri čemu se sumnja da bi općina u tom poslu mogla biti oštećena za više od dva milijuna kuna. 
 
Općina je u doba dok je o tome odlučivao donačelnik Ivica Petričević, član županove stranke Mreže, svoje zemljište Piškornici prodala kao poljoprivredno.
 
Pod istragom i šef HDZ-ove županijske zajednice poduzetnika
 
Policija istražuje i poslovnu suradnju poduzetnika Roberta Markulina s Piškornicom ali i nekim drugim tvrtkama. 
 
Markulin je, naime, šef HDZ-ove županijske zajednice poduzetnika i član Izvršnog odbora HNS-a. Njegovo poduzeće Mark-Rob isporučivalo je Piškornici zemlju, pijesak i šljunak. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara