Direktorica HZZO-a Ljubica Đukanović zatražila razrješenje od premijera Sanadera

DIREKTORICA Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) Ljubica Đukanović u pismu koje je uputila premijeru Ivi Sanaderu odbacila je optužbe ministra zdravstva i socijalne skrbi Andrije Hebranga o nesavjesnom obnašanju dužnosti direktorice HZZO-a te zatražila razrješenje zbog nemogućnosti suradnje s novim ministrom i Upravnim vijećem.

Ministar zdravstva Andrija Hebrang potvrdio je danas novinarima da je u Banske dvore stigao zahtjev ravnateljice HZZO-a da je se razriješi s te dužnosti, te najavio da će Vladi predložiti da to i učini.

Ljubica Đukanović, koja je od danas na godišnjem odmoru, kaže kako je zbog nepostojanja komunikacije s Hebrangom i novim Upravnim vijećem dovedeno u pitanje normalno funkcioniranje HZZO-a pa treba što prije imenovati novo vodstvo.

"Zavod ne može obavljati svoju osnovnu djelatnost jer sada ne postoji ni osnovna komunikacija s ministrom Hebrangom, a na opetovane zahtjeve da se sastane Upravno vijeće nije bilo odgovora", rekla je Đukanović Hini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodaje kako je novom Upravnom vijeću HZZO uputio 12 prijedloga odluka, među kojima su i odluke o sklapanju ugovora s 20-ak liječnika primarne zaštite i odluka za raspisivanje natječaja za obvezno i dodatno cjepivo za djecu.

Ministar Hebrang danas nije mogao precizirati hoće li Vlada imenovati novo vodstvo HZZO-a na sjednici u četvrtak, s obzirom da se još nije sastao uži kabinet koji bi se, po neslužbenim informacijama, trebao sastati sutra.

Hebrang je novinarima rekao da nema svojega kandidata za ravnatelja HZZO-a.

U javnosti se dosad spominjalo ime bivšeg ravnatelja Doma zdravlja Trešnjevka Većeslava Bergmana, no posljednjih dana špekulira se da bi novom ravnateljicom mogla postati savjetnica u zagrebačkom područnom uredu HZZO-a Vesna Dulibić, koja je do 2000. bila pomoćnica direktora Zavoda za pravna pitanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara