Divljao po cijeloj Hrvatskoj: Ukrao auto, odveo djecu, pokušao ubiti policajce

Divljao po cijeloj Hrvatskoj: Ukrao auto, odveo djecu, pokušao ubiti policajce
Foto: MUP

TEMELJEM raspisane potrage Policijske uprave zadarske, u subotu ujutro u 6:30 sati u mjestu Šaševa, pokraj Gline, interventna policija PU sisačko-moslavačke u Mercedesu zagrebačkih registracijskih oznaka zatekla je 32-godišnjaka, koji je nakon utvrđivanje identiteta uhićen i prepraćen u PU zadarsku.   

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je upravo 32-godišnjak, najprije 27. studenog u večernjim satima u Zadru, na benzinskoj pumpi u svoje vozilo marke BMW utočio gorivo koje nije platio nakon čega se odvezao na područje predjela Bokanjac, Put Gumlina, gdje je provalio u prostorije elektroinstalacijskog obrta 42-godišnjeg vlasnika odakle je pokušao otuđiti veću količinu električnih kablova.

Nedugo zatim opservacijom terena od strane policijskih službenika u ulici Put Vrela uočeno je vozilo koje se prema saznanjima dovodi u svezu s navedenom provalom, te je isti u cilju skrivanja od policijskih službenika, s ugašenim svjetlima na vozilu, dovezao se i parkirao na makadamsko parkiralište u ulici Put Gaja.

Pokušao pregaziti policajce

Prilikom pokušaja policijskih službenika utvrđivanja identiteta osobe koja se nalazi u vozilu, isti je u namjeri kako bi pobjegao policijskim službenicima, vožnjom pokušao pregaziti policijske službenike koji su tom prilikom postupali, i to u namjeri da ih usmrti, a pri takvoj vožnji oštetio je i 2 osobna vozila u vlasništvu 57-godišnjakinje.

Policijski službenici su u namjeri da zaštite svoj život i spriječe predmetnoga u bijegu u pneumatike njegova vozila ispalili više streljiva, nakon čega se isti vozilom dao u bijeg u pravcu ulice Put Nina, gdje je vozilo naknadno pronađeno.

Provalio u pekarnicu pa nožem prijetio 31-godišnjaku

Nakon toga je u Ulici Ivana Meštrovića provalio u pekarnicu u vlasništvu 34-godišnjaka iz koje je otuđio nešto više od 2000 kuna i ključeve vozila Opel Kombo, nakon čega se odvezao u mjesto Bibinje, gdje je prijeteći nožem od 31-godišnjaka pokušao iznuditi veći novčani iznos.

Ukrao motor i pobjegao u Zagreb

Potom je u Zadru u Skradinskoj ulici otuđio motor Yamaha, 21-godišnjeg vlasnika, koji je ukrcao u prethodno otuđeno vozilo, a zatim se dovezao do obiteljske kuće te sa svojom djecom navedenim vozilom odvezao se na područje grada Zagreba, gdje je na gradskom predjelu Borongaj našao smještaj.

U neposrednoj blizini smještaja pronađen je otuđeni motocikl, a na području mjesta Šaševa u blizini zaticanja predmetnog pronađen je i otuđeni automobil Opel Kombo, na kojem su bile postavljene nepripadajuće registarske pločice.      

Protiv 32-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog kaznenih djela teško ubojstvo u pokušaju na štetu policijskih službenika, teških krađa, krađe vozila i motocikla, pokušaja iznude i povrede djetetovih prava.

Jučer je priveden pritvorskom nadzorniku PU zadarske, a potom ispitan kod županijskog državnog odvjetnika, nakon čega je od strane suca istrage istome određen istražni zatvor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara