Đakićev sin ima nacističku tetovažu, pogledajte fotografiju

Đakićev sin ima nacističku tetovažu, pogledajte fotografiju
Foto: Robert Anic/PIXSELL, Screenshot, Index

INDEX prvi objavljuje fotografije Đakićeve nacističke tetovaže.

Podsjetimo, sin moćnog HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, Ivan Đakić, koji je na Facebooku objavio odvratnu sliku ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina, u srijedu je pušten na slobodu. 

Sud u Bjelovaru ga je pustio iako je DORH tražio da se Đakiću mlađem odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju. 

Đakić na šaci ima tetovažu nacističkog časnika

Dok je izlazio iz zgrade suda i davao izjavu novinarima u kojoj je za sve pokušao okriviti medije, na ruci, točnije na nadlanici, mogla mu se primijetiti tetovaža čudovišta. No zbog jakne koju je Đakićev sin nosio nije se moglo vidjeti da čudovište s tetovaže, koje bi valjda trebalo predstavljati zombija, na glavi ima nacističku kapu.

Index je u posjedu screenshotova s Đakićevog sada zaključanog Instagram profila na kojima se jasno vidi da lik s tetovaže ima kapu nacističkog časnika zloglasnog SS-a.

Zloglasna nacistička organizacija

SS ili Schutzstaffel bila je jedna od nacističkih organizacija. Počela je od paravojne jedinice, a narasla je u veliku organizaciju od gotovo milijun pripadnika. U početku je SS služio kao pretorijanska garda Hitleru, a onda je dobio i svoju oružanu granu pod nazivom Waffen SS. U svoje su redove primali samo Arijevce, a odgovorni su za neke od najstrašnijih zločina nacističkog režima.

Đakić se fotografijom, vjerojatno iz tattoo salona, na Instagramu pohvalio 12. prosinca. 

"Viši nivo", napisao mu je jedan od pratitelja, na što mu je Đakić junior odgovorio "daa". 

Skrivao nacističku kapu na tetovaži

No čini se da je po izlasku iz suda pazio da jakna ne otkrije dio tetovaže na kojem se nalazi nacistička kapa. 

U više smo navrata pokušali dobiti Ivana Đakića kako bismo ga pitali zašto je tetovirao kapu nacističkog časnika, no isključio je mobitel. 

Nazvali smo i njegovog oca, HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića, koji nam je i prije nego što smo mu do kraja uspjeli postaviti pitanje sada već tradicionalno prekinuo vezu. Nakon toga nam se više nije javljao na mobitel.

Prije tri dana objavio odvratnu sliku na Facebooku

Podsjetimo, Ivan Đakić, inače 22-godišnji vlasnik firme koja upravlja hotelom u Pitomači, nakon što je Index objavio da je na pravoslavni Božić na Facebooku napisao "Svim 'prijateljima' srbićima sretan božić" uz sliku ustaše koji drži odrubljenu glavu Srbina, u razgovoru se za Index na sve se načine pokušao opravdati i ispričati za to što je napravio.

"Podijelio sam fotografiju od kolege i izbrisao je za minutu. To nije moje mišljenje i ovim utem se ispričavam svima koje sam uvrijedio te im čestitam Božić", rekao je Đakić Indexu, iako screenshot dokazuje da fotografija nije obrisana za minutu, kako tvrdi Đakić.

Đakićev otac: "Nije odgojen da mrzi"

Tada smo također nazvali Đakićevog oca, no ni tada nije bio raspoložen za razgovor.

Ubrzo se Josip Đakić ipak oglasio, objavu sina nazvao sramotnom i uvredljivom i izjavio da njegov sin nije odgojen da mrzi. 

"U povodu sramotne i uvredljive objave slike i teksta na privatnom Facebook profilu člana HDZ-a i moga sina Ivana Đakića, izjavljujem da najoštrije osuđujem svako takvo djelovanje bilo kojeg člana HDZ-a, pa i mog sina te se ispričavam i izražavam žaljenje zbog nemilog događaja i nepromišljenog postupka ovog mladog čovjeka, koji nije odgojen da bi mrzio ili da bi širio govor mržnje”, stoji u reakciji Josipa Đakića na sinov postupak", napisao je Đakić u reakciji poslanoj Hini. 

Pokušao za sve okriviti medije

Ivan Đakić, iako se prvo trudio ostaviti dojam da se kaje za objavljivanje odvratne fotografije, po izlasku na slobodu pokušao je okriviti medije. 

"Meni je žao da se to dogodilo, ali svi griješe. Da nisam to ja objavio, da je netko drugi objavio, ne biste vi ni digli prašinu, tako da eto", rekao je mlađi Đakić.

Prije nego što su ga pustili na slobodu, u zgradi suda se smijao, kroz prozor prema novinarima podizao palce gore i smijuljio se gledajući u mobitel. 

HDZ-ovac: ''Brate, dobro si Srbadiji čestita ko ih j...", Đakić: "Živio brate"

Iste večeri, odgovarajući na jedan komentar koji se pojavio na Facebooku, Đakićev sin nije pokazao preveliko kajanje. 

"Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pozz od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j...", napisao je Ivan iz Splita čiji komentar prenosimo bez intervencija.

"Pozdrav brate, živio!" napisao mu je mlađi Đakić. Da potvrdi da se slaže s tezom o tome da je "dobro Srbadiji čestita", Đakić je komentar imenjaka iz Splita i lajkao.

Kasnije je komentar obrisao, a onda je i njegov profil nestao s Facebooka. 

Đakiću zbog javnog poticanja na nasilje i mržnju prema vjerskoj, nacionalnoj i spolnoj osnovi prijeti do tri godine zatvora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara