Đapić: HSP će biti u koalicijskoj vlasti nakon izbora

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava Anto Đapić na današnjoj je konferenciji za novinstvo u Rijeci kazao da ta stranka na parlamentarne izbore izlazi samostalno na državnoj razini, a da očekuje sudjelovanje u koalicijskoj vlasti nakon izbora.

Đapić je rekao da je HSP jedina relevantna stranka koja još nije bila na vlasti. Naveo je da neće govoriti o očekivanim postocima osvojenih glasova ali da će izborni rezultat HSP biti bolji od onoga HSS-a, osvrćući se na jučerašnju izjavu potpredsjednika HSS-a Ante Simonića o očekivanih HSS-ovih 20 posto glasova.

Izrazio je očekivanje velikog odaziva birača na izborima, dodavši da odaziv neće utjecati na uspjeh HSP-a jer da ta stranka ima, uz IDS, ima najdiscipliniranije biračko tijelo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đapić je ustvrdio da je predizborna kampanja već počela te da se izbori mogu očekivati na jesen. Kazao je da se to može zaključiti po "očitom približavanju SDP i HSS" te da će sadašnja vlast nastojati iskoristiti pozitivne učinke otvaranja dionica autocesta.

Istaknuo je da očekuje objavljivanje nadnevka izbora do sredine srpnja.

HSP je na današnjem izbornom skupu u Rijeci, održanom prije konferencije za novinare, potvrdio dosadašnjeg povjerenika stranke Ivana Kirina kao novog predsjednika riječke podružnice. Kirin je imenovan kao povjerenik u prosincu prošle godine nakon raspuštanja dotadašnjeg čelništva podružnice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara