Đapić: HSP spreman za izbore

PREDSJEDNIK Hrvatske stranke prava (HSP) Ante Đapić izjavio je danas kako je ta stranka apsolutno spremna za predstojeće izbore te da u svim izbornim jedinicama očekuje prelazak izbornog praga, s najmanje jednim zastupnikom, a u 4. 6. i 9. izbornoj jedinici realnu utrku za više od jednog zastupnika.

Na konferenciji za novinstvo Đapić je rekao kako svoj optimizam temelji na činjenici da se HSP profilirao u snažnu i ozbiljnu političku stranku. Izrazio je uvjerenje da se, ako sadašnja oporba nakon izbora postane vladajuća opcija, vlast neće moći formirati bez HSP-a.

U slučaju da nakon izbora budemo dio parlamentarne većine inzistirat ćemo da proglašenje gospodarskog pojasa bude jedna od prvih točaka koalicijskog sporazuma, a ako ostanemo oporba tražit ćemo raspisivanje referenduma, rekao je.

Dodao je kako HSP neće moći ući u koaliciju sa strankama koje se jasno ne ograde od optužnica Haaškog suda u kojima se navodi da je Hrvatska planirala etničko čišćenje i progon Srba te da je bila agresor na BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik županijskog Izbornog stožera stranke Gordan Matković izvijestio je kako je Stožer jednoglasno podržao Antu Đapića za nositelja i prvog kandidata na stranačkoj listi u 4. izbornoj jedinici.

Đapić je izrazio nezadovoljstvo jučerašnjom konferencijom Kluba zastupnika nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, ocijenivši neprihvatljivim njihove tvrdnje "da će se žaliti Strasbourgu". Dodao je kako predstavnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj "imaju prava kakva ne postoje na svijetu".

Komentirajući izvješće glavne tužiteljice Haaškog suda Carle del Ponte Vijeću sigurnosti UN-a, Đapić je rekao kako izručenje generala Gotovine ili proglašenje gospodarskog pojasa "nema blage veze" s odnosom pojedinih država Europske unije prema Hrvatskoj i njezinim ulaskom u europske integracije.

"Hrvatska se svojom službenom politikom sama dovela u poziciju zapadnog Balkana i zato je potrebna promjena kako bi se Europskoj uniji dalo jasno do znanja kako ne želimo stvarati neku novu uniju", rekao je Đapić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara