Đapić očekuje sedam do osam saborskih mandata

Predsjednik HSPa Anto Đapić izjavio je večeras u Izbornom stožeru svoje stranke da očekuje dobar izborni rezultat, a smatra da bi realno bilo očekivati sedam do osam HSPovih zastupnika u Hrvatskom saboru.

Đapić je izrazio zadovoljstvo i izbornom kampanjom i tijekom izbora, istaknuvši kako je HSP "među šest velikih lista u najboljem položaju, jer bit ćemo zadovoljni rezultatom boljim od onog koji smo ostvarili na izborima 2000., a sedam do osam zastupnika, koliko ih je realno očekivati, bilo bi ravno izbornoj pobjedi".

Zamoljen da komentira nagađanja da će već noćas početi pregovori o sastavljanju nove vlade, Đapić je kazao kako mu "ne pada na pamet da večeras i s kim razgovara".

Najprije će se, kako je kazao, dobro odmoriti, a zatim će se sastati s vodstvom stranke.

Objasnio je da će o mogućim poslijeizbornim koalicijama odlučivati stranačko Predsjedništvo, a ako se u pregovorima pojave teškoće, sastat će se i Glavni stan, a zatim i Stranački sabor.

U Izbornom stožeru HSP-a, u zagrebačkom hotelu "Panorami", izborne rezultate očekuje stotinjak pravaša - HSP-ovih izbornih kandidata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara