Đapić: Predstojeći izbori nadilaze lokalnu razinu

PREDSJEDNIK HSP-a Anto Đapić danas je u Rijeci ustvrdio da predstojeći izbori "nadilaze lokalnu razinu jer imaju prilike novim rasporedom političkih snaga zaustaviti negativni trend u zemlji koji se očituje u nepostojanju strategija razvoja".

Đapić je na sjednici primorsko-goranskog HSP-a rekao da je riječ o možda najznačajnijim izborima nakon onih 1990. Izrazio je očekivanje da će HSP ostvariti najbolje rezultate do sada te da se u većini županija i gradova neće moći odlučivati ubuduće bez HSP-a.

Potvrdio je da HSP izlazi na ove izbore samostalno rekavši da "samo snažne stranke idu same na izbore". Đapić je uputio poruku predstavnicima HSP-a na izbornim listama koji kasnije budu izabrani u tijela lokalne vlasti da se u toj stranci neće dozvoliti trgovanje vijećničkim mjestima a da će svako moguće koaliranje ili dogovaranje morati odobriti on osobno.

Opovrgnuo je medijske tvrdnje da pregovara s HDZ-om o ulasku u vlast rekavši da ga trenutno ne zanima ministarsko mjesto već da će o ulasku u vlast moći razgovarati kada HSP na izborima potvrdi svoju snagu. Rekao je da je ova politička stranka otvorena za razgovore sa svima koji misle da HSP predstavlja svježinu u političkom životu zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izrazio je očekivanje da će predstojeći parlamentarni izbori biti prijevremeni a da će HSP na njima pobijediti.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara