Dječak na kojeg je naletio ZET-ov autobus je u induciranoj komi

Dječak na kojeg je naletio ZET-ov autobus je u induciranoj komi
Ilustracija: Slavko Midzor/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

SEDMOGODIŠNJI dječak na kojeg je jučer naletio autobus zeta smješten je u Klaićevoj bolnici, na odjelu za intenzivnu njegu. 

Nalazi se u induciranoj komi zbog ozljeda glave koje je zadobio. 

Na dječaka je autobus naletio u zagrebačkom naselju Odra jučer oko 11:40. Dječak je bio na kolniku, a neposredno prije prolaska autobusa završio je na cesti. Vozač ga je manevrom skretanja ulijevo pokušao izbjeći, no nije uspio. 

Pojavile su se kontradiktorne informacije o tome kako je dječak završio na cesti. 

Kontradiktorne informacije o tome kako je došlo do nesreće

Prema jednoj verziji dječaci su se naguravali i u tom je naguravanju sedmogodišnjak završio na cesti, a prema drugoj verziji prijatelj dječaka koji je bio s druge strane cesta pozvao ga je da prijeđe cestu što je on i krenuo učiniti, no kada je stao na cestu na njega je naletio autobus. 

"Dječak nije bio na pješačkom prijelazu. Vozač ga je pokušao izbjeći i zato je udar i bio samim rubom autobusa. Autobus je vozio u smjeru Glavnog kolodvora", rekli su za Index iz ZET-a. 

O nesreći se jutros oglasila i policija. 

"26. veljače u 11.40, 36-godišnjak je upravljao autobusom marke MAN zagrebačkih registarskih oznaka, Odranskom ulicom u smjeru zapada. Dolaskom istočnije od kućnog broja 38, u izbjegavanju naleta skretanjem lijevo, naletio je na dijete pješaka, koji se kretao nogostupom sa sjeverne strane kolnika u smjeru istoka, a koji je neposredno prije prometne nesreće stupio s nogostupa na kolnik."

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara