"Djelatnica televizije mi je došapnula krivi odgovor, tužit ću HTV"

"Djelatnica televizije mi je došapnula krivi odgovor, tužit ću HTV"

SPLIĆANIN Filip Primorac, koji je u kvizu "Tko želi biti milijunaš" pogrešno odgovorio na pitanje za milijun kuna, najavljuje tužbu protiv HTV-a jer mu je, kako tvrdi, osoba za koju smatra da je djelatnik HTV-a doviknula krivi odgovor.

Nesretni Splićanin tako je otišao kući sa samo 32,000 kuna, a pitanje na koje je pogrešno odgovorio glasilo je: "Kako se zove psihijatar koji je skovao pojam shizofrenija?". Ponuđeni odgovori bili su: Sigmund Freud, Eugen Bleuler, Konrad Holwang i Alfred Adler. Točan odgovor bio je Eugen Bleuler, ali Primorac je kao svoj konačni odgovor odabrao Alfreda Adlera.

No, Primorac je u razgovoru za Index.hr nedvosmisleno ustvrdio da se u "Milijunašu" koji je emitiran u četvrtak jasno čuje dovikivanje iz publike neposredno prije nego što je iskoristio joker "Pitaj publiku". Prema Primorcu, ženski glas smješten iza voditelja Tarika Filipovića naglas mu je kazao pogrešan odgovor, a osobu koja mu je doviknula pogrešan odgovor Primorac je identificirao kao djelatnicu HTV-a.

Naknadnim pregledom snimke sporne emisije ustvrdili smo kako Primorac govori istinu, barem što se tiče dovikivanje iz publike. Naime, Primorac je do milijunskog pitanja došao s neiskorištenim jokerom "Pitaj publiku". Kad je zatražio pomoć publike, Tarik je kazao "Publiko, znate kolika je odgovornost na vama", nakon čega se jasno čuje glas iz publike, kojeg je čuo i sam Tarik, koji se odmah okrenuo prema mjestu s kojeg je došao glas (naslovni screenshot) i kazao: "Ššš!"

Primorac tvrdi kako je, u trenutku kad je Tarik čitajući ponuđene odgovore pročitao "Eugen Bleuler", pomislio "to je to", ali ga je glas iz publike pokolebao, pa je poslušao savjet koji se pokazao kobnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslao sam službeni dopis HRT-u 29. prosinca preporučenom poštom, ali nikakav odgovor od nije stigao iako su mi je u više navrata rečeno da će me netko nazvati." - tvrdi ogorčeni Primorac, te dodaje kako se spreman zakleti u ono što mu je najsvetije da je zaista čuo glas kako mu dovikuje pogrešan odgovor.

"Vjerujte mi, da nije bilo tog glasa, ja bih rekao točan odgovor ili bih odustao." - dodao je Primorac, koji se posebno ljuti na HTV jer je u srijedu i četvrtak u više navrata reklamirana emisija u kojoj je on otvorio milijunsko pitanje: "Potrudili su se to najaviti, pumpaju gledanost emisije, a nisu mi bili kadri odgovoriti."

"Urednici "Milijunaša" imaju mogućnost intervencije za vrijeme snimanja emisije, ne znam zašto nisu odreagirali na kršenje propozicija kviza prema kojima u studiju nitko ne smije ništa reći naglas osim natjecatelja i voditelja." - zaključio je ogorčeni Primorac, te najavio da će zaštitu svojih prava potražiti na sudu.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara