"Đinđić se dogovorio s Legijom o insceniranju atentata"

"Đinđić se dogovorio s Legijom o insceniranju atentata"

GOSTUJUĆI u emisiji "Nedjeljom u dva", bivši ministar vanjskih poslova SiCG prenio je glasinu koja trenutno kola Beogradom, prema kojoj se ubijeni premijer Zoran Đinđić dogovorio s Miloradom Lukovićem Legijom o insceniranju atentata na samog sebe.

Ta bi se verzija priče o atentatu na Zorana Đinđića, prema Svilanovićevim riječima, trebala naći u svjedočenju prvooptuženog za ubojstvo Đinđića - Milorada Lukovića Legije.

"Ono što je sada glavna priča, koju priča Gradimir Nalić, ranije savjetnik Koštunice za ljudska prava, i koji je prije toga bio u nevladinom sektoru i bavio se zaštitom ljudskih prava kao odvjetnik, sada ne znam da li ima neku formalnu funkciju u kabinetu ili ne, ali ono što priča čak i nekim ljudima koji su bili u vašem prilogu, je da će Legija na suđenju izjaviti da se on dogovorio sa Đinđićem da će ubiti njegovog telohranitelja, da bi Đinđić onda imao razlog za organizaciju te velike operacije ”Sablja” i hvatanje gomile kriminalaca, ali da je neka strana služba ispalila treći metak i ubila Đinđića i da on nema ništa sa tim." - izjavio je Svilanvić u emisiji "Nedjeljom u dva".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Evo, to je glavna beogradska priča u ovom trenutku, koja još nije saopćena javnosti na ovaj način na koji to ja činim, ali to je ono što Grada Nalić priča drugim ljudima i što je došlo do mene." - dodao je bivši ministar vanjskih poslova SiCG.

U razgovoru za srbijanski Radio B92, Gradimir Nalić je u potpunosti opovrgnuo izjavu koju je Svilanović dao za HTV.

"Koliko ja znam, ovo nije prvi put da Goran Svilanović priča gluposti u inozemstvu. To je radio i dok je bio ministar vanjskih poslova, a vidimo da je i sad potrčao da se uključi u ono što je bivši premijer Živković nazvao samoorganiziranjem. Ja sam mislio da je Goran Svilanović zbog neke mudrosti dobio nadimak Sokrat, ali sada vidim da je on na najboljem putu da dobije novi nadimak, Ezop." - cinično je komentirao Nalić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara