Đukanović: Crna Gora će 2006. godine biti neovisna

CRNA Gora će sigurno slaviti svoj Dan državnosti, 13. srpanj, u neovisnoj državi 2006. godine, izjavio je crnogorski premijer Milo Đukanović za podgorički dnevnik "Pobjedu".

Đukanović je rekao kako je uvjeren da Srbija treba biti neovisna država i da bi kao takva bila važan čimbenik regionalne stabilnosti i oslonac međunarodne politike na zapadnom Balkanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Čini mi se da svijest sazrijeva i u Srbiji i da je samo pitanje mjeseca ili godine kada će netko od lidera suvremene Srbije smoći snage da to objavi i pokrene političke procese u tom pravcu", kazao je Đukanović podgoričkoj "Pobjedi".

"Ukoliko do toga ne dođe, mi ćemo 13. srpnja (Dan crnogorske državnosti) 2006. godine sigurno slaviti u nezavisnoj državi Crnoj Gori", kazao je Đukanović odgovarajući na pitanje kada će se taj praznik slaviti u nezavisnoj državi.

On je ponovio ranije stajalište da bi Crna Gora i Srbija kao neovisne države već formalno ušle u proces stabilizacije i pridruživanja sa Europskom unijom i da bi danas bile članice programa Partnerstvo za mir.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara