Đukić: Nitko me nije argumentirano demantirao

PREDSJEDNIK Srpske narodne stranke Milan Đukić (SNS) rekao je danas kako nitko nije argumentirao opovrgnuo njegovu usporedbu politike aktualne vlasti prema Srbima u Hrvatskoj u odnosu na onu iz NDH.

U prilog svojoj tvrdnji Đukić je na konferenciji za novinare pokazao i presliku zbornika zakona i naredaba NDH tvrdeći kako je, u usporedbi s tom, današnja zakonska regulativa građanskih i ljudskih prava i sloboda Srba u Hrvatskoj "zločestija od onih u endehaziji".

Iako se u medijima danima pisalo o tim mojim navodima niti jedan o ocjeni vladine političke volje prema rješavanju statusa Srba u Hrvatskoj nije demantiran, tvrdi Đukić.

Smatra da je premijer Ivica Račan trebao srpskom narodu odaslati odgovor s rješenjima na njegovih (Đukićevih) deset argumenata o kršenju ljudskih prava Srba u Hrvatskoj, a koji se odnose u pravu na obnovu, povrat imovine, ostvarenje prava na mirovinu, dionice, otpremninu i na rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Što se tiče reakcija predstavnika nevladinih udruga, Đukić je ustvrdio da mlate praznu slamu, pri čemu je posebno spomenuo predsjednika SNV-a Milorada Pupovca i predsjednika HHO-a Žarka Puhovskog.

Govoreći o Pupovčevim političkim istupima ustvrdio je da se radi o "čovjeku koji želi produžiti mandat u svojstvu pudlice Banskih dvora i tako nastaviti ljupkati državne kune u ime srpskog naroda". Puhovski je prema Đukićevim riječima alergičan na one koji su principijelni, dosljedni i argumentirano se bore za ljudska prava. Dodao je kako je Puhovski zaboravio na svoje "političke kvalifikacije o Oluji kao klasičnom etničkom čišćenju. Teško je biti gmizavac i političar", ustvrdio je Đukić.

Za sveučilišne profesore koji su reagirali na njegove stavove rekao je kako se pokazalo da "profesori sve znaju, a ništa ne razumiju".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara