Đurđa Adlešić u Zagorju

POTPREDSJEDNICA Hrvatskog sabora Đurđa Adlešić danas je bila u službenom posjetu Krapinsko zagorskoj županiju, u kojoj je, u pratnji zagorske županice Vlaste Hubicki, obišla sva važnija gradilišta u Županiji.

Nakon susreta sa županijskim vodstvom i gradonačelnikom Krapine Alojzom Malogortskim, Adlešić je posjetila Muzej evolucije u Krapini u izgradnji, Županijski sud u Zlataru i obišla skoro dovršenu zagorsku palaču pravde, te gradilište nove zagorske bolnice. Adlešić je obećala da će u Saboru pružiti potporu svim važnijim projektima u Zagorju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Zlataru je predsjedniku Županijskog suda Marku Maloči obećala da će u raspravi o rebalansu proračuna poduprijeti amandman kojim bi se osiguralo 5,5 milijuna kuna za kupnju uredske oprema u novoj pravosudnoj zgradi koja se u Zlataru gradi već punih sedam godina i u koju je ukupno uloženo oko 40 milijuna kuna.

Adlešić je naglasila da je ulaganje u pravosuđe ključ pokretanja Hrvatske jer tek kad profunkcionira pravna država, uslijedit će i ulaganja u naše gospodarstvo. Kazala je i da bi se saborski zastupnici pretežno trebali regrutirati iz redova ljudi koji znaju lokalne probleme, odnosno onih koji su vodili neki grad ili općinu.

U vezi s predsjedničkom kandidaturom izjavila je kako vjeruje da će joj Zagorci iskazati povjerenje na izborima jer, kako je rekla, osim što je kandidatkinja HSLS-a, njezinu predsjedničku kandidaturu podržala je i Zagorska demokratska stranka.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara