Dobra vijest za BiH gospodarstvo: Hyundai Aluminum želi otkupljivati mostarski metal

Foto:Aluminij.ba

OPTIMISTIČNE vijesti stigle su iz mostarske tvrtke Aluminij koju su posjetili predstavnici tvrtke Hyundai Aluminum koji su zainteresirani za otkup njihova metala. Osim u Hyundai, predmet razgovora Daesunga Kima, mlađeg ravnatelja upravljanja u južnokorejskoj tvrtci Global Siis CO., Ltd i predstavnika gospodarstvenika mostarskoga kraja bila je uspostava  gospodarske suradnje u ponuda južnokorejske tvrtke  za redoviti otkup Aluminijeva primarnog metala za korejsko tržište.

Kima je primilo visoko izaslanstvo Aluminija iz Mostara te mu je, nakon zaprimanja specifikacija o željenim proizvodima za otkup, obećalo kako će krajem rujna dobiti odgovor jer se tada očekuje otvaranje prostora za izvoz mostarskoga metala i na azijsko tržište.

Također, razgovaralo se i o mogućnostima zajedničkih ulaganja, u prvomu redu u elektroenergetske projekte, ali i u proizvodnju dijelova za automobilsku industriju te u projekt recikliranja aluminija, stoji u priopćenju ureda za odnose s javnošću mostarske tvrtke. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara