DOKUMENT Povjerenstvo za sukob interesa objavilo obrazloženje odluke o aferi Konzultantica

DOKUMENT Povjerenstvo za sukob interesa objavilo obrazloženje odluke o aferi Konzultantica

Foto: Hina, Index

POVJERENSTVO za odlučivanje o sukobu interesa objavilo je cijelu odluku vezanu za Tomislava Karamarka i aferu Konzultantica. Odluku je Povjerensvo objavilo 15. lipnja na novinskoj konferenciji, no cijelo obrazloženje objavili su tek prije tri dana. Obrazloženje ima 21 stranicu.

Kako je zaključilo Povjerenstvo, Tomislav Karamarko je iznošenjem stavova i prijedloga kojima se zalagao za povlaćenje Hrvatske iz arbitraže koja se vodi između RH i MOL-a, osobito na sastanku Vijeća za suradnju održanom 5. svibnja 2016. između predstavnika Domoljubne koalicije i Mosta, bio u sukobu interesa prema članku 2. Zakona o sprječavanju sukoba interesa.

Zaključeno je kako su na Karamarka mogli utjecati osobni i privatni odnosi između njega i savjetnika MOL-a Josipa Petrovića.

Povjerenstvo propustom smatra to što Karamarko nije jasno dao do znanja da je prije stupanja na dužnost u Vladi bio u poslovnim odnosima s Petrovićem, koji je putem tvrtke Petrius savjetovanje d.o.o. obavljao niz obavještajnih i savjetodavnih usluga za MOL.

Odluka Povjerenstva - afera Konzultantica

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara