DORH o oslobađajućoj presudi Damiru Štimcu: Sud je neprofesionalan i ne zna zakon!

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: Paun Paunović/Cropix

GUŽVA u splitskoj Palači pravde. Županijsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu na oslobađajuću presudu Damiru Štimcu te redarima diskoteke Masters Draženu Ordulju i Dejanu Miljku za smrt 19-godišnjeg Pave Sovulja, no nije samo na tome (o)stalo.

Prije žalbe priopćenje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na DORH-ovom web siteu objavili su komentar na presudu sutkinje Marie Majić, što bi se moglo okarakterizirati i prisilom prema pravosudnom dužnosniku. Majićka je prilikom objave imala nemalih poteškoća obrazložiti oslobađajuću presudu. Svalila je uglavnom sve na leđa Državnog odvjetništva i nekvalitetno sastavljenu optužnicu, koja, po njoj, kao takva nije mogla proći.

I prije žalbe u kojoj će navesti sve što treba, Državno odvjetništvo imalo je potrebu priopćiti "da je navođenje manjkavosti i nedostataka optužnice kao razlog za donošenje oslobađajuće presude, uz istovremeno isticanje nedvojbeno utvrđenih činjenica i dokaza koji ukazuju na krivnju optuženika, sasvim sigurno preuranjeno i neprofesionalno prije pravomoćnosti presude te u izravnoj suprotnosti sa zakonom." Eto. Sud je, dakle, neprofesionalan i ne zna zakon. Kaže DORH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara