Doris Košta: Sama sam izišla iz HSS-a radi predsjedničke kandidature

SPLITSKA odvjetnica Doris Košta opovrgnula je jučerašnje tvrdnje HSS-a kako je iz te stranke isključena zbog kandidature na predsjedničkim izborima, ističući da je sama izišla iz stranke kako bi se mogla kandidirati.

"Nisam isključena iz HSS-a, nego sam sama odlučila istupiti nakon što sam prihvatila zahtjev članova Saveza udruga stanara Hrvatske da se kandidiram kao nezavisni kandidat te sam 9. prosinca podnijela neopoziv zahtjev za brisanjem iz članstva HSS-a", izjavila je Doris Košta danas u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Rekla je da je o svojoj namjeri pravodobno izvijestila čelništvo HSS-a, koji zajedno sa SDP-om, HNS-om i drugim strankama podupire kandidaturu predsjednika Mesića. "Vodstvo stranke mi je poručilo da ignoriram zahtjev Saveza udruge stanara te da njihovu potporu usmjerim prema Mesiću, što sam odbila", rekla je Doris Košta.

Predsjednik splitskoga HSS-a Željko Sikirica izjavio je jučer Hini da je Doris Košta isključena iz HSS-a "automatizmom budući da je samoinicijativnim isticanjem kandidature prekršila statut i odluke vodstva stranke" jer HSS na izborima za predsjednika Republike podupire predsjedničkog kandidata Stjepana Mesića.

Prije ulaska u HSS Doris Košta bila je članica DC-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara