Doris Pack: Slučaj Gotovina ne smije zaustaviti Hrvatsku

Doris Pack: Slučaj Gotovina ne smije zaustaviti Hrvatsku
PREDSJEDNICA izaslanstva za jugoistočnu Europu Europskog parlamenta Doris Pack izjavila je u srijedu u Bruxellesu da ne može prihvatiti da se zbog slučaja generala Ante Gotovine zaustavi proces približavanja Hrvatske Europskoj uniji, objavila je Hrvatska televizija u svojoj središnjoj informativnoj emisiji.

"Ne mogu prihvatiti da slučaj jednoga odbjeglog generala sve zaustavi. To je teret za Hrvatsku. Ne mislim da Nizozemska i Velika Britanija dobro postupaju kad gledaju samo na taj izdvojeni slučaj", rekla je Doris Pack na kraju dvodnevnog sastanka parlamentarnih odbora Hrvatskog sabora i Europskog parlamenta.

Prema Večernjem listu, Doris Pack je pozvala generala Gotovinu da se sam preda Haškom sudu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako je gospodin Gotovina dobar Hrvat neka se pojavi u Haagu i tada može dokazati da su optužbe ili djelomično točne ili da uopće ne odgovoraju stvarnosti", rekla je Pack, koju citira Večernji list u broju od četvrtka.

Predsjednik saborskog odbora za europske integracije Neven Mimica izjavio je da su europski parlamentarci na ovome sastanku priznali veliki napredak Hrvatske na svom putu prema EU-u.

"Ovaj susret je potvrdio da Europski parlament i parlamentarci priznaju zamjetan napredak koji je Hrvatska učinila u svom približavanju Europskoj uniji i očekuju da se još i onaj mali napor učini, posebice u pogledu suradnje s Haškim sudom", rekao je, prema Večernjem listu, Neven Mimica.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara