Dr. Mujkanović prijavljen zbog nazivanja Srba "četnicima", pacijent nije imao moždani udar

Tekst: I.M.
Foto: Arhiva

POLICIJA je izvijestila kako su istražili medijske napise o neprimjerenom ponašanju dr. Esada Mujkanovića, 45-godišnjeg liječnika Doma zdravlja Otočac, te kako nije utvrđeno da pacijentu nije pružio adekvatnu medicinsku pomoć, ali je zaradio Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Otočcu zbog narušavanja javnog reda i mira.

> Liječnik iz Otočca odbio pomoći pacijentu s moždanim udarom jer je Srbin

> Univerzalna dijagnoza dr. Mujkanovića je "prejeo si se" pa čak i kad te ugrize poskok!?

Kako je izvijestila PU ličko-senjska, utvrđeno je da je 6. rujna oko 12.30 sati na Odjel hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Otočac primljen 71-godišnji Boško Radić iz Vrhovina, kojemu je dežurni liječnik dr. Esad Mujkanović pružio medicinsku pomoć i zadržao ga na promatranju.

Istog dana oko 15.30 sati u Dom zdravlja Otočac su došla dva Radićeva susjeda iz Vrhovina, načelnik općine Milorad Delić i zamjenik načelnika Miroslav Mašić, koji su od dr. Mujkanovića tražili da Radiću izda uputnicu i da ga vozilom Hitne medicinske pomoći prevezu u Opću bolnicu Ogulin ili Gospić radi daljnje hospitalizacije, jer sumnjaju da mu nije pružena adekvatna medicinska pomoć te da je Radić doživio moždani udar.

Kako navodi policija, dr. Mujkanović je njihovo inzistiranje odbacio smatrajući da nema potrebe za daljnjom hospitalizacijom. Na inzistiranje Delića i Mašića i uz njihovu pisanu suglasnost, Radić je otpušten iz Doma zdravlja Otočac. Prilikom otpuštanja Radića je dr. Mujkanović verbalno napao Delića i Mašića, vrijeđajući ih i omalovažavajući - nazivajući ih četnicima. Dvojac je potom Radića prevezao u Opću bolnicu Ogulin gdje je zadržan na liječenju.

Na CT-u nisu uočeni tragovi moždanog udara

"Tijekom liječenja u Općoj bolnici Ogulin pacijentu nije potvrđen moždani udar. Dana 6. i 9. rujna 2009. godine načinjene su CT snimke mozga i tom su prilikom utvrđeni uredni nalazi. Budući da nisu utvrđeni elementi kaznenih djela koja se gone po službenoj dužnosti, o utvrđenim činjenicama obaviješten je Općinski državni odvjetnik u Gospiću, kojemu je uz Opće posebno izvješće dostavljena kompletna dokumentacija", izvijestila je PU ličko-senjska, uz dodatak da je protiv dr. Mujkanovića "zbog narušavanja javnog reda i mira počinjenog vrijeđanjem na naročito drzak i nepristojan način" podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Otočcu. 

Podsjetimo, Delić i Mašić su novinarima ispričali kako ih je dr. Mujkanović, koji i inače navodno radi probleme sugrađanima srpske nacionalnosti, izvrijeđao riječima: "Dosta je bilo vašeg četnikovanja u Vrhovinama... gamad Vrhovljanska... skinut ću vam ja kokarde sa glave obojici... što ćete kad ste rođeni kao četnici svi... hoćete li možda zapjevati Vojvodu Sinđelića ovdje? Marš van!".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara