Drama na Rivi: Na prvi dan Ultre restoran mu oteo terasu kafića i mogućnost da uopće radi

Drama na Rivi: Na prvi dan Ultre restoran mu oteo terasu kafića i mogućnost da uopće radi

Foto: Index

MIROSLAV DUJMOVIĆ, vlasnik lokala Dujam na splitskoj Rivi, jutros se neugodno iznenadio kada ga je oko 6 sati nazvala čistačica. Kada je došao na Rivu, vidio da njegove terase više nema. Stolovi, stolice, škrinje, sve je uklonjeno.

"Evo, vidite kako to izgleda, ovo je sve prije bio moj štekat, odnosno, javna površina za koju sam uredno plaćao najam. Danas toga više nema, jer su taj prostor zauzeli iz restorana Maslinovo drvo. Došli su jutros sa zaštitarima, sve su pomeli. Zvao sam pročelnika za komunalu Špira Cokarića. Došli su, napravili zapisnik i sada čekamo da vidimo što će biti", priča nam Dujmović.

Kaže kako je sa predstavnicima Grada imao nekoliko razgovora i kako su izašli u susret novom restoranu te im dali po dio svojih štekata.

"Očito im nije bilo dovoljno", zaključio je Dujmović. Čovjek je šokiran, sve se dogodilo u nekoliko minuta. Kako će sada raditi? Terasa je preko noći nestala, a time i prilika da služi goste, jer u unutrašnjosti lokala prostora za to nema. I to na sam početak Ultra Europe festivala, zlatne koke splitskih ugostitelja. Teško je vjerovati da je tajming slučajno odabran. 

Na terenu je bila i policija. Nisu našli prostora za postupanje. Dujmovića su uputili da može podnijeti prijavu za uništenje i oštećenje tuđe stvari i izvijestili o svemu komunalno redarstvo.

Bivši šef splitske policije: Moj sin sa ovim nema veze

Novi restoran smješten je u prostoru u kojem je nekoć bila Hypo banka. Dujmović kaže da je Željko Kerum jedan od suvlasnika prostora, ali da ga jutros nije bilo za razliku od druge dvojice. Firma koja vodi restoran je, pak, u vlasništvu Denisa Jušića i Andrije Bekavca, sina bivšeg šefa splitske policije Marka Bekavca, koji danas radi u Županiji kao savjetnik župana za sigurnost i nacionalne manjine.

"Jušić je većinski vlasnik, a moj sin nema nikakve veze sa ovim što je danas napravljeno. Neka svatko odgovara za svoje postupke u skladu sa zakonom. Prema svima jednako, bez izuzetaka", ogradio se Bekavac.

Pokušali smo razgovarati sa Jušićem, ali nije imalo smisla.

"Tko vas je zvao? Kako ću vam vjerovati? Prkić vas zna sa Skalica i kaže da niste u redu...", bilo je sve od Jušića. Daljnja komunikacija nije imala nikakvog smisla.

Kontaktirali smo i Davora Marasovića, savjetnika gradonačelnika za štekate i ugostiteljstvo. Čuo je da se nešto dogodilo, no trenutno nije bio u Splitu pa se nije mogao konkretno očitovati oko ovog problema. Šef komunale Špiro Cokarić nije bio dostupan za komentar. Dujmović se može samo zapitati za što je točno plaćao najam javne gradske površine kada na njoj radi susjedni restoran. Koliko će trebati čekati da svoje stolove opet postavi na štekat za koji plaća najam?

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara