Ovakve fotke ćemo prestati gledati; Zagreb ide do plus 10, na obali još više temperature

Ovakve fotke ćemo prestati gledati; Zagreb ide do plus 10, na obali još više temperature

Foto: Čitatelj Ivan Študir

POSLJEDNJIH nekoliko dana zima u Hrvatskoj pokazala je zube, temperatura se spustila debelo ispod nule, a snijeg i led okovali su zemlju.

Dobar dio Hrvatske jutros se probudio pod debelim slojem snježnog pokrivača, ponegdje višim i od pola metra. Prema prognozi DHMZ-a, danas će doći do smirivanja vremenskih prilika te razvedravanja, no samo do navečer, kada će ponovno stići oblaci sa zapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oni pak neće donijeti nove snježne, već kišne oborine, ponajprije na sjevernom Jadranu. Vikend donosi znatno više temperature koje će otopiti snijeg.

Od petka bi temperature trebale rasti, tako da bi na kopnu mogle doseći i 5 stupnjeva Celzijevih. Tijekom vikenda temperatura u Zagrebu ne bi se trebala spustiti ispod 6 stupnjeva, dok bi početkom tjedna ona mogla narasti i do 10 stupnjeva Celzijevih.

Isto vrijedi i za Slavoniju, dok bi u Dalmaciji, primjerice u Splitu, temperatura ovog vikenda mogla narasti do čak 15 stupnjeva Celzijevih. Čak će i u Delnicama i Gospiću ovog vikenda temperatura rasti do 8 stupnjeva Celzijevih. Sjever Hrvatske također će doživjeti takve temperature.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara