Drugi čovjek Sberbanka: Neka Hrvatska plati Agrokorov dug

Drugi čovjek Sberbanka: Neka Hrvatska plati Agrokorov dug

Foto: FAH, Index, 123rf

UOČI sastanka Kolinde Grabar-Kitarović i Vladimira Putina iz Rusije, stiže zahtjev da Hrvatska plati državnim obveznicama Sberbanku za Agrokorov dug.

Vijest je prenijela agencija Bloomberg za svoje pretplatnike, u kojoj se poziva na izjavu Maksima Poletajeva, prvog zamjenika predsjednika uprave Sberbanka, koju je dao ruskoj agenciji Interfax:

Poletajev: Hrvatska je nacionalizira Agrokor, to je sada njezin dug

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"S obzirom da je Hrvatska nacionalizirala kompaniju Agrokor, to je sada vladin dug. Hrvatska bi trebala pretvoriti dug u državne obveznice i isplatiti nas", kazao je.

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sredinom mjeseca odlazi u Rusiju, a njen dolazak osobno je najavio predsjednik Rusije, Vladimir Putin.

Ruski Sberbank financirao je Agrokor s 1,1 milijardi eura. U početku su od Ramljaka tražili roll up za svoj zajam iz veljače, što je vladin povjerenik odbio.

Kasnije nisu htjeli sudjelovati u novom roll up aranžmanu, u kojem im je nuđeno da samo 110 milijuna eura starog kredita dobije prioritetni status, pa tuže Agrokor od Londona preko Slovenije, Bosne i Srbije.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara