Državljanin BiH pljačkao taksiste po Zagrebu, uhićen je

Državljanin BiH pljačkao taksiste po Zagrebu, uhićen je
Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

ZAGREBAČKI policajci prijavili su danas 44-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je tijekom siječnja prijeteći pištoljem opljačkao trojicu taksista, a u srpnju prošle godine jednog Zagrepčanina orobio u njegovu domu.

Uhićeni 44-godišnjak je, prema policijskim tvrdnjama, 4. srpnja 2019. oko 19 sati u Riječkoj ulici ušao u dvorišni stan i zaprijetio pištoljem vlasniku tražeći od njega da mu iz torbe preda novac. Nakon što je to odbio, 44-godišnjak ga je udario pištoljem po glavi, uzeo mu novac i mobitel sa stola te pobjegao.

Evo kako je pljačkao taksiste

Prva od tri pljačke taksista za koje je prijavljen dogodila se pola godine kasnije, 11. siječnja oko 18:30 na Bolničkoj cesti, kada je ušao u taksi i zatražio vožnju, a potom iz jakne izvadio pištolj i vozača prisilio da mu preda novac. Na željenoj lokaciji vozaču je naredio da se zaustavi i zatim je pobjegao.

Idućeg dana oko 15:30 je na Botićevom trgu zatražio od zaposlenice obližnjeg restorana da mu pozove taksi. Po dolasku taksija, sjeo je na stražnje sjedalo i zatražio prijevoz do Petrinje. Tijekom vožnje je, kao i prethodnog dana, taksistu zaprijetio pištoljem tražeći novac i mobitele. Dolaskom do Graničnog prijelaza Maljevac 44-godišnjak je naredio oštećenom da zaustavi vozilo, nakon čega je izašao i pobjegao.

Dva dana kasnije, oko 17:30, na karlovačkom Autobusnom kolodvoru ušao je u taksi, koji je na njegov zahtjev ranije pozvala zaposlenica obližnjeg kafića. Osumnjičeni je od vozača zatražio da ga preveze do Zagreba te mu je tijekom vožnje kroz Draganić zaprijetio nožem uzevši mu novac, mobitel, tablet i sunčane naočale. Dolaskom u uži dio Zagreba, razbojnik je naredio vozaču da zaustavi automobil, nakon čega se dao u bijeg.

Napravio je štetu veću od 23 tisuće kuna

Ukupnu štetu u tim nedjelima policija procjenjuje na oko 23.500 kuna, a uhićeni je predan pritvorskom nadzorniku i prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara