Državna uprava za vode: Prvo reducirati vodu gospodarstvu, a ne građanima

DRŽAVNA uprava za vode upozorila je danas komunalna društva i njihove osnivače (općine i gradove) da se prilikom donošenja odluke o redukciji vode pridržavaju Zakona o vodama, a to znači da korištenje vode za opskrbu stanovništva ima prioritet u odnosu na korištenje vode za ostale namjene, odnosno gospodarstvo.

"Korištenje voda za opskrbu stanovništva - voda za piće i za sanitarne potrebe mora imati prvenstvo u odnosu na korištenje voda za ostale namjene", izjavio je Hini glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Državna uprava za vode stoga upozorava sve hrvatske gradove i općine da prilikom donošenja mjera redukcije vode prvo reduciraju vodu gospodarstvu, a tek onda, ako je to zaista nužno, građanima.

"Ako je zaista nužno voda se tek onda može reducirati stanovništvu - kućanstvima i objektima u kojima građani stalno borave, primjerice bolnicama i hotelima", rekao je Makvić.

Upozorio je da će državni vodopravni inspektori nadzirati poštuju li hrvatski gradovi i općine odredbe Zakona o vodama pri donošenju mjera redukcije voda.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara