DSV imenovao suce u više sudova

DRŽAVNO sudbeno vijeće imenovalo je danas suce u Županijski sud u Varaždinu, trgovačke sudove u Dubrovniku i Osijeku, te Općinski sud u Čakovcu.

Za suce varaždinskog Županijskog suda između četiri kandidata izabrani su Snježana Hrupek i Igor Pavlic.

Između devet kandidata za suca dubrovačkog Trgovačkog suda izabran je Hrvoje Katušić, a između deset kandidata za sutkinju osječkog Trgovačkog suda Sanja Zagajski.

Ljubica Kovačević i Nataša Miletić izabrane su između troje kandidata za sutkinje Općinskog suda u Čakovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odlučivanje o imenovanju jednog suca u opatijski Općinski sud, za koji se javilo više kandidata, odgođeno je do odlučivanja o kandidatima za rovinjski Općinski sud. Naime, o Damiru Kapoviću, koji se kandidirao i za opatijski i rovinjski sud, najbolja su mišljenja dala sudačka vijeća pri županijskim sudovima u Rijeci i Puli. Zbog obiteljskih razloga kandidat daje prednost Rovinju.

Po mišljenu članova DSV-a, znanje talijanskog jezika bio bi važan dodatni razlog da Kapović bude ozbiljan kandidat za sud u dvojezičnom području u Rovinju.

U Općinski sud u Križevcima, ni nakon tri kruga glasovanja, nije imenovan ni jedan od četiri kandidata. Naime, nitko od njih nije dobio dovoljan broj glasova, pa će se natječaj za jednog suca u tom sudu ponoviti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara