Hautz: Puna ažurnost sudova do kraja 2007.

PREDSJEDNIK Državnog sudbenog vijeća (DSV) Stanko Hautz ocijenio je danas da će se puna ažurnost sudova ostvariti do kraja 2007. godine.

Hautz je to izjavio prilikom prisege tridesettroje nedavno imenovanih sudaca u Visoki trgovački sud, županijske sudove u Virovitici, Splitu, Zadru i Vukovaru, općinske sudove u Makarskoj, Rijeci, Sisku, Jastrebarskom, Daruvaru, Dubrovniku, Vukovaru, Vinkovcima, Kninu i Šibeniku te prekršajne sudove u Crikvenici, Šibeniku i Sisku.

Hautz rekao da samo isticanje milijun zaostalih predmeta stvara krivi utisak o učinkovitosti sudstva jer suci godišnje riješe oko milijun i pol predmeta, koliko ih u godinu i pristigne u sudove.

Po njegovom mišljenju, većoj učinkovitosti sudstva, uz kadrovsko popunjavanje, trebala bi pridonijeti i internetizacija sudstva, promjene procesnih zakona te novi sustav sudačkih plaća.

Hautz smatra da bi se primjenom tih mjera povećala učinkovitost sudstva i smanjili zaostaci, te da bi se ´puna ažurnost sudova ostvarila do 31. prosinca 2007.´.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara