"Dubrovački krvnik" Vučurević u zatvoru piše pjesmu

"Dubrovački krvnik" Vučurević u zatvoru piše pjesmu

Foto: Oslobođenje

PRITVORENI Božidar Vučurević, ratni načelnik Trebinja, u šabačkom zatvoru ima loše uvjete, ali se osjeća dobro i piše pjesmu, tvrde članovi njegove obitelji, a prenose Nezavisne novine.

"Moj otac je uvijek bio optimist i nikad se nije ni na što žalio, čak kaže da mu je odlično, ali nam je njegov cimer, koji nam se javio, ispričao da mu nije baš sjajno, iako se on dobro osjeća", kazao je Zoran Vučurević, sin uhićenog.

Cimer im je otkrio, kaže, i da Vučurević piše novu pjesmu o Srbiji, koja je nastavak one ranije, napisane za vrijeme sankcija, koja se zvala "Zaplači majko Srbijo". Zoran kaže kako bi se nova pjesma trebala odnositi na "jadnu Srbiju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučurevićev sin dodaje i kako obitelj nije dobila poziv vladajuće stranke Srbije, ali jest iz oporbe, a zovu ih i brojni odvjetnici nudeći se da Božidara brane besplatno.

Na prosvjednom okupljanju održanom u subotu na Trgu slobode u Trebinju prisustvovali su svi članovi Vučurevićeve obitelji, a Trebinjci su tražili puštanje Vučurevića na slobodu i dali oko dvije tisuće potpisa u peticiji.

Vučurevića terete za ratne zločine oko Dubrovnika, a Hrvatska je zatražila njegovo izručenje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara