Dubrovački policajci u Egejskom moru spasili živote migrantima

Dubrovački policajci u Egejskom moru spasili živote migrantima

TIJEKOM nadzora morske granice Europske unije s Turskom u sklopu Frontexove misije "Posejdon" četiri su dubrovačka pomorska policajca u ponedjeljak, 10. veljače, u Egejskom moru spasila 36 migranata s gumenjaka koji je ostao bez goriva, objavila je dubrovačka policija.

Gumenjak s migrantima uočen je na području od delte rijeke Evros (Marica) do mjesta Makri. S gumenjaka se čulo zapomaganje, a policajci su odmah pritekli u pomoć.

"U gumenjaku su zatekli 36 stranih državljana, od kojih petero djece, 11 žena i 20 muškaraca. Bili su u lošem zdravstvenom stanju, pothlađeni, dehidrirani, a neki od njih i bez svijesti.

Gumenjak je ostao bez goriva, a temperatura mora kad su zatečeni bila je samo 2 stupnja Celzija te je zaista upitno što bi se s njima dogodilo da nisu bili spašeni", naveli su iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Osobe su prekrcane u policijsko plovilo gdje su im policijski službenici dali vodu i tople napitke te ih utoplili termofolijama, nakon čega su prevezeni u luku Alexandropolis. Tamo ih je dočekala i zbrinula Hitna medicinska pomoć.

"Od 36 migranata njih pet je hospitalizirano, dok su ostali, nakon ukazane liječničke pomoći, zbrinuti u prihvatnom centru gdje slijedi daljnje postupanje sukladno nacionalnom i europskom zakonodavstvu", istaknuli su iz dubrovačke policije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara