Dva liječnika pod istragom zbog smrti 27-godišnjeg mladića

Dva liječnika pod istragom zbog smrti 27-godišnjeg mladića

Foto: Arhiva

OPĆINSKO državno odvjetništvo u Varaždinu pokrenulo je istragu protiv dvojice liječnika u dobi od 41 i 59 godine. Liječnike se sumnjiči za teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi, odnosno da su svojim nemarom uzrokovali smrt 27-godišnjeg Krešimira Grujića iz Čakovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grujić je u varaždinskoj bolnici prvi put operiran 12. listopada 2009. godine. Radilo se o rutinskoj operaciji hemeroida, ali Grujić je šest dana kasnije preminuo zbog teške infekcije. Najprije ga je operirao 41-godišnji liječnik koji nije bio uznemiren kad se nakon operacije pojavilo krvarenje, te nije poduzimao nikakve dodatne postupke.

Kasnije je Grujića ponovo operirao 59-godišnji liječnik, a cilj operacije bilo je uklanjanje hematoma. Međutim, Grujić je pao u septički šok. Uslijedila je još jedna operacija u kojoj mu je 59-godišnjak odstranio dio debelog crijeva, ali to nije bilo dovoljno da se otklone komplikacije. Dva će liječnika biti saslušana na Županijskom sudu u Varaždinu, nakon čega će biti donesena odluka o pokretanju istrage.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara