Dva mjeseca bježao policiji: 12-godišnji Karlovčanin počinio četiri oružane pljačke i tri krađe

DOK DRUGA djeca sa 12 godina uživaju u djetinjstvu i s nasiljem se susreću samo na televizijskim ekranima i u kompjuterskim igricama, Karlovčanin njihove dobi već je počinio četiri oružane pljačke i tri krađe.

Učenik karlovačke osnovne škole nedjela je počinio maskiran kapom s prorezima za oči i naoružan plastičnim i plinskim pištoljem, piše slobodna Dalmacija. Njegov prvi kriminalni pohod za koji je policija saznala dogodio se 21.studenog 2008. godine oko 21,05 sati kada je upao u trgovinu Tanja i od prodavačice iznudio 420 kuna.

Dva puta opljačkao istu kladionicu Germania Sporta

Tih 420 kuna bilo mu je dovoljno do njegove pljačke koju je izveo 12. prosinca 2008. godine u mjenjačnici Andy R gdje je radnica bila mudrija od njega te se zaključala u zaštićene prostorije objekta, a dječak je podvijena repa morao napustiti mjesto događaja. Kada je shvatio da mu mjenjačnice "ne idu", tri dana kasnije odlučio je okušati sreću u kladionici Germania Sport gdje je izašao s plijenom od 660 kuna.

Nakon ta dva "uspjeha" odlučio je povećati ulog te u pljačke više nije išao s plastičnim nego je nabavio plinski pištolj, a sa sobom je u pljačkaške pohode počeo voditi i maloljetnu D.M iz Karlovca. Njih dvoje opljačkali su istu Germanijinu kladionicu, a sada već iskusni lopov na ulasku je ispalio metak u zrak te pobjegao sa 370 kuna.

U dječjem vrtiću krao računalnu opremu

Mali pljačkaš provalio je i u dječji vrtić Grabrik gdje je ukrao DVD-playere i računalnu opremu. Karlovački policajci u njegovoj su kući pronašli oružje korišteno u pljačkama te ukradenu računalnu opremu. Njegova pomagačica je kazneno prijavljena, a za njega je policija podnijela posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu i njegovom Odjelu za mladež, budući da se protiv njega ne može koristiti kazneni zakon.

Nakon ovakvih priča čovjek se lako može zapitati kamo to ide naša mladež kada već s 12 godina počinju pljačkati dućane, mjenjačnice i kladionice. Zanimljivo je i kako je policiji 12-godišnjak toliko dugo bježao, a nije otkriven već kod svoje prve ili druge kriminalne radnje.

I.Kri.
Foto: Mario Pušić/Cropix

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara