"Dva pojedinačna ubojstva ne znače terorizam"

"Dva pojedinačna ubojstva ne znače terorizam"

"OVO JE jedan slučaj. Ja ne želim govoriti o terorizmu i jačanju, jer jedno pojedinačno ubojstvo ili dva pojedinačna ubojstva u jednoj zemlji ne znače terorizam", kazala je Bianca Matković, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i članica Vijeća za sigurnost, koja likvidacije Ivane Hodak i Ive Pukanića ne dovodi u vezu. Time je zauzela stav koji nije baš na liniji ni premijera Ive Sanadera, niti predsjednika Stipe Mesića, javlja portal 057.info.

Mediji ubojstvima žele unijeti strah među narod

"Državni vrh je odlučan u svojoj nakani da se obračuna s organiziranim kriminalom. Hrvatska je sigurna zemlja bez obzira na percepciju koja se kroz medije plasira hrvatskoj javnosti. Ovi događaji neće s apsolutno ničim ugroziti Hrvatsku na njenom putu prema Europskoj uniji, prema NATO-u, a neće unijeti ni strah među narod, što se želi napraviti", poručila je Matković.

"Pojedinačni članci u pojedinim medijima..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Percepcija koja se pokušava stvoriti kroz medije da je Hrvatska nesigurna zemlja ne stoji, kao ni to da su životi hrvatskih ljudi ugroženi zbog ovih pojedinačnih slučajeva", tvrdi Marković. "Pojedinačni članci u pojedinim medijima, ovdje mislim na Financial Times, ne mogu stvoriti percepciju da je Hrvatska sigurna zemlja i poželjna turistička destinacija. Prema tome, ubojstvo djevojke iz Austrije u Dubrovniku nije narušena slika o tom gradu kao turističkoj destinaciji, a ni ovim tragičnim događajima u Zagrebu neće biti narušena slika o glavnom gradu kao o sigurnom mjestu", pojasnila je Matković.

"Želim da o meni govori moj rad, a konačni sud će donijeti hrvatski građani"

Podsjećamo, Matković je političarka za koju se često u medijima tvrdi da je "igračica iz sjene", ali i Sanaderova desna ruka. Takvu sliku o svojoj ulozi, Matković drži napuhanom. "Mislim da se pretjeruje s mojoj ulogom u politici, i da nema moćnog ili slabog političara, ili mladog ili starog. Svatko od nas je pred sudom javnosti i dolazi na izbore. Želim da o meni govori moj rad, a konačni sud neću donositi ja, nego hrvatski građani na izborima", na koncu je kazala Matković.

Ig.M.
Foto: Index (arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara