Dva policajca s granice imaju koronavirus. Stožer: Bili su u kontaktu s migrantima

Dva policajca s granice imaju koronavirus. Stožer: Bili su u kontaktu s migrantima
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

ZBOG dva policajca oboljela od covida-19 proveden je epidemiološki izvid u Top Termama Topusko, gdje su smješteni pripadnici policije koji nadziru hrvatsku granicu prema BiH, izvijestio je sisačko-moslavački županijski Stožer civilne zaštite. 

Epidemiološki izvid provela je u utorak voditeljica Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo dr. Sonja Pajtlar.

Utvrđeno je da su oboljela dva policajca iz tzv. „koridora“, kao policijske formacije koja nadzire državnu granicu Republike Hrvatske prema Bosni i Hercegovini.

Zaraženi su koronavirusom vjerojatno u kontaktima s migrantima ili drugim osobama na terenu, smatraju iz županijskog stožera.

U Sisačko-moslavačkoj županiji je, prema dokazano pozitivnim nalazima, trenutačno 13 pacijenata bolesnih od koronavirusa.

U izolacijskoj jedinici sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ smješteno je troje pacijenata, a deset ih je na kućnom liječenju. Jučer ih je bilo 14, u međuvremenu je jedna osoba otpuštena pa iz stožera zaključuju da je broj oboljelih u stagnaciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara