Dva SDP-ovca i nezavisna iz Kutine prešli Bandiću, on došao i dijelio darove

Dva SDP-ovca i nezavisna iz Kutine prešli Bandiću, on došao i dijelio darove
Foto: Hina

PRELASKOM dvojice vijećnika SDP-a i nezavisne vijećnice u Gradskom vijeću Kutine u Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića ta je stranka postala najjača u Gradskom vijeću, rečeno je večeras na konferenciji za novinare u Kutini na kojoj je bio i Bandić.

U Stranku rada i solidarnosti prešli su dosadašnji SDP-ovi gradski vijećnici Miodrag Mišljen i Darko Kousek te nezavisna vijećnica Marieta di Gallo.

U Gradskom vijeću Kutine, koje ima 22 člana, na vlasti je koalicija predvođena HDZ-om.

Bandić novim članovima uručio stranačke majice i prigodne darove

Damir Petravić, vijećnik Bandićeve Stranke rada i solidarnosti koja sada u Kutini ima četiri gradska vijećnika, rekao je da se njihova stranka neće ni s kim čvrsto povezivati ili koalirati, nego će surađivati sa strankama koje podržavaju njihove programe. 

S obzirom na to da sada imaju četiri vijećnika i da su postali najbrojnija stranka u kutinskom Gradskom vijeću, napomenuo je da se može očekivati preslagivanje snaga.

Novim članovima svoje stranke zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić uručio je stranačke majice i prigodne darove. Naglasio je kako je zadovoljan što stranci prilaze mladi jer, dodao je, "najbolji je spoj iskustva i mladosti".

Treća politička opcija u Hrvatskoj

"Za 4,5 godina koliko stranka djeluje, zadržali smo vlast u Zagrebu, a idemo i dalje. S 11 zastupnika u Hrvatskom saboru smo treća politička opcija u Hrvatskoj. Na sljedećim lokalnim i parlamentarnim izborima očekujemo još bolje rezultate, a imamo i planove za 6. izbornu jedinicu, Sisačko-moslavačku županiju, Sisak i Kutinu. Želimo pomoći drugim gradovima i općinama, kako bi se u njima živjelo kao i u Zagrebu, gdje je stopa nezaposlenosti samo tri posto. Na duge pruge isplati se jedino puno delati jer 30 posto predstavlja talent, a 70 posto šljakanje", izjavio je Bandić.

Osvrnuvši se na skorašnje predsjedničke izbore 22. prosinca, Bandić je ponovio da njegova Stranka rada i solidarnosti, koja nema svog kandidata, nije imala veliki izbor pa je odlučila podržati aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović za još jedan predsjednički mandat. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara